След силната буря в Бургаско най-тежко остава положението в Поморие16-годишно момче

...
След силната буря в Бургаско най-тежко остава положението в Поморие16-годишно момче
Коментари Харесай

16-годишно момче и три жени са пострадали в бурята в Бургаско

След мощната стихия в Бургаско най-тежко остава ситуацията в Поморие

16-годишно момче е потърпевшо на спортна площадка в к-с „ Изгрев “ в Бургас от батут. Има счупена ключица, без други съществени пострадвания. Жена от същия регион е с порезни рани от счупени стъкла. Две дами от Поморие са признати в УМБАЛ с ниска асторация в резултат на случай в басейн в града, оповестяват от община Бургас, предаде .

Готовността на регионалния шеф в Бургас Мария Нейкова остава за привикване на регионален Кризисен щаб при смяна на ситуацията и утежняване на събитията.

Нейкова е в непрекъсната връзка с кметовете на най-засегнатите общини от бурята, връхлетяла през днешния ден. В непрекъсната съгласуваност е и с районните дирекции на ПБЗН, Министерство на вътрешните работи, ОПУ и други

Най-тежко остава ситуацията в Поморие, където пътните артерии са блокирани от паднали дървета и падналите огромни количества дъжд, електричеството е прекратено. Кметът на Поморие Иван Алексиев свика Кризисния щаб за предприемане на незабавни дейности за нормализиране на ситуацията.

В останалите общини ситуацията е по-спокойно, макар че има паднали дървета и на изолирани по-малки обитаеми места електричеството е било прекратено.

Обстановката в региона стартира да се възстановява и към сегашния миг няма съображение да се привиква регионален Кризисен щаб.

Компетентните органи не престават непрекъсната работа по премахване на нанесените вреди до нормализиране на ситуацията в Бургаска област. Много доброволци също са се присъединили в подкрепяне на спешните служби.

Няма тежко потърпевши хора от връхлетялата по-рано през днешния ден стихия в Бургаско.

В регионалния дежурен център са постъпили сигнали за десетина яхти в Поморие, които са били отнесени от бурята във вътрешността в морето. Съобщено е и за паднал зад борда ветроходец.

Организирана е незабавно избавителна акция от Спасителния спешен център - Варна. Катер „ Спасител-2 “, позициониран в Бургас, се е отправил на мястото на случая, само че хора от друга яхта са извадили бедстващия в морето човек. Той е добре.

Има сигнал за семейство, блокирано на остров " Св. Иван ", което отишло там на разходка. Вече са в сигурност.

В Областния дежурен център са подадени над 70 сигнала за паднали дървета в Бургас и останалите общини, както и информация за други по-дребни произшествия.

Трима риболовци от Черноморец, които бурята е засякла в морето, са били известно време застрашени от мощните пориви напразно, само че са били извадени на брега в положително положение.

Има обитаеми места в общините с прекратено електрозахранване.

Компетентните органи не престават непрекъсната работа по премахване на нанесените вреди до нормализиране на ситуацията в Бургаска област. Много доброволци също са се присъединили в подкрепяне на спешните служби.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР